dimarts, 5 d’abril del 2011

Planta de tractament de residus i depuradora d'aigua

La planta de tractament de residus i deperadora d'aigües del fòrum és un clar exemple d'unes infraestructures vitals per al nostre dia a dia i pel medi ambient i que estan profundament olvidades o obviades.
Nosaltres, com a èssers humans, produïm molta quantitat de residus (1,4 kg al dia tal i com ens van dir) i pensem que tot això, de forma màgica, desapareix. Però la realitat és molt diferent: Unes grans infraestructes, que comporten una gran inversió econòmica i també una certa contaminació al medi ambient, s'encarreguen de fer "desaparèixer" aquests residus. Aquesta inversió econòmica i contaminació augmenten si nosaltres no fem res al respecte, es a dir, no resiclem i fem que tot aquest procès sigui millor per tothom.
Per tant, és fàcil arrivar a la conclusió que, com més integrat a la ciutat estigui aquest procès i més informació tinguin els ciutadans millor anirà tot: La contaminació disminuirà, els procesos que es duran a terme a la incineradora decreixeran i per tant també la inversió econòmica i per suposat, al estar més connectat a la ciutat, els trajectes que duen a terme els camions seran més curts i més baratos. Tot i que sense oblidar que al ser un procès industrial, aquest comporta certs factors no favorables a la vida del dia a dia de les persones i que per tant, la proximitat d'aquestes infraestructures amb la societat ha de ser la recomanable.
La arquitectura en tot aquest món també hi juga un paper important: Si volem que aquestes plantes estiguin integrades a la ciutat, hem de fer que les infraestructures es relacionin de la millor manera posible amb ella, tal i com es fa al fòrum amb la creació de la gran plaça central a sobre de la depuradora d'aigües o amb la cura de fer uns edificis agradables per a la ciutat i a la vegada útils i rendibles.