dilluns, 9 de maig del 2011

Plaça Europa.

No sé massa com explicar la visita a la plaça Europa, ja que no en tinc massa bones paraules. Per començar diré que la cosa més encertada, en la meva opinió, és el fet de soterrament de la Gran Via per crear espai lliure a sobre i no-segregació; i el fet de posar una parada dels ferrocarrils. Crec que el tema de la mobilitat ha estat un encert, però a l'hora de passar a l'arquitectura i urbanisme, s'han deixat moltes coses pel camí. No estic segura de si està massa bé intentar fer dues corones el·líptiques amb torres i edificis "muralla", com tampoc crec que s'hagi intentat donar una coherència a tots els edificis que s'han projectat, ja que alguns semblen que hagin aterrat allà per casualitat.  

A més a més, investigant una mica sobre els edificis d'habitatges (els que més em preocupen, perquè no crec que hi hagi un caràcter de barri massa aconseguit), he trobat que hi ha edificis amb problemes greus, que no compleixen normes de seguretat i bastantes irregularitats. 





[En aquesta notícia es parla d'aquesta problemàtica en una de les torres d'habitatges socials. http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/20110202/primer-bloque-social-plaza-europa-agoniza-con-solo-ano/688700.shtml]