dilluns, 16 de maig del 2011

Gran Via - L´Hospitalet

Als voltants de Plaça Europa i la Gran Via s'ha dut a terme una actuació de transfromació i de creació d'un nou districte econòmic a l'Hospitalet. A la vegada s'ha volgut resoldre un conflicte urbanístic de comunicació entre dues zones que es veien antigament tallades per la inserció que feia l'autopista.
Tot i que desde el meu punt de vista, s'ha aconseguit resoldre aquest conflicte de comunicacions y que l'espai resta millor comunicat i unificat gràcies a les noves solucions en infraestructures, el projecte d'urbanització que s'ha dut a terme no col·labora a fer de l'espai resultant una zona de qualitat espaial.
Tenir un gran terreny i omplir-lo d'alts edificis "manhattanians" amb aspiracions a ser les seus de grans empreses i a la vegada barrejar aquestes torres amb altres d'habitatges per crear una zona multifuncional, no es la solució per potenciar un nou centre econòmic i social i petendre que funcioni.
Passejant per la zona podem percebre que es una gran espai buit emplenat amb edificis d'arquitectes famosos sense relacions reals entre ells, sense qualitat en els seus espais públic, no existeix comerç en planta baixa, no hi han amables espais lliures, ara és una zona dessèrtica en construcció, s'aconseguirà quan estigui acabada canviar aquesta imatge inicial?