dimarts, 31 de maig del 2011

Gràcia, el barri de moda

Gràcia era un antic poble a prop de Barcelona, posteriorment amb el pla del Eixample, es va annexionar a la ciutat.
És un barri molt característic de Barcelona ja que té una estructura molt diferent a la resta de la ciutat i a la vegada molt rica. Això és perquè inicialment, Gràcia, era un poble rural, amb petites masies, i després es va parcel.lar amb una teoria no molt utilitzada en aquell moment, però si repetida algunes vegades al llarg de la història: parcel.lar de tal forma que es crein unes places que estructuren el barri, fent que totes les cases donguin a la plaça, i que a més aquestes cases, siguin allargades i estretes. Tot això ha provocat que Gràcia sigui un barri peculiar, que estructuralment es podria assemblar a Ciutat Vella per la dimensió dels carrers i dels edificis, però en el fons molt diferent.
Sempre ha sigut un barri amb molta vida veïnal i d'un nivell de vida i economia elevat, cosa que ha fet que sigui actualment un barri de moda, on les noves expressions i vida culturals s'han instalat.
Tot i semblar un barri "idílic", s'han dut a terme moltes intervencions, com el fet de peatonalitzar les places per disminuir la quantitat de cotxes, remodelacions dels antics edificis, remodelacions de les places i grans nusos de trànsit com Plaça Lesseps...