dilluns, 16 de maig del 2011

El Barri de Sants

Sants és un barri amb molta historia, originalment era un nucli industrial molt important de la ciutat gràcies a les fàbriques del Vapor Vell i el Vapor Nou, actualment reconvertides en equipaments i espais públics per la gent del barri.
Sants és un exemple a seguir d'entre tots els barris de Barcelona. A dia d'avui, on tots vivim individualment i no ens relacionem tant amb la gent que viu al nostre costat, Sants ha aconseguit ser el barri que disposa de més associacions actives, on encara la gent participa conjuntament en activitats de tot tipus. És el cas de la colla de castellers que vem visitar, o altres grups com els diables, la Unió Esportiva de Sants, l'Orfeó...
I perquè ha aconseguit Sants, a diferència d'altres barris, mantenir aquesta imatge de barri més tradicional? A que és degut aquest esperit? Suposu que això es remunta històricament als temps en que Sants era un poble a prop de Barcelona on es traslladaren diverses fàbriques, creant-se així un nucli obrer ple d'activitat que es manté fins avui en dia gràcies als plans de revitalització i les reformes urbanes.