dimarts, 5 d’abril del 2011

polígons... espais abandonats?

És evident que aquests tipus d'espais i de construccions no es troben a totes les ciutats, com és el cas d'Esplugues de Llobregat, és per això que he volgut comparar una zona pròxima a la meva ciutat.

Sant Ildelfons és un polígon bastant similar al de Ciutat Meridiana en quant a tipologia edificatòria (blocs de ràpida construcció) i motius de creació (falta de vivendes per la gran immigració que arribava a la ciutat de Barcelona).

Com ja sabem aquest estil de construccions es situaven a la perifèria, i és per això que la accessibilitat era un aspecte a tractar. Segurament aquest polígon no tenia tants problemes com el visitat, ja que no es trobava situat en una orografía tan pronunciada, però tot i així van passar molts anys fins que l'espai públic i aspectes de barri es van començar a tractar.

Avui en dia no podriem definir aquests indrets com a 'acollidors', però es cert que amb la creació d'espais públics, zones verdes, parcs infantils, i la inserció de comerços en planta baixa, la gent poc a poc inclou aquestes zones en part del seu recorregut.