diumenge, 3 d’abril del 2011

Donem-li temps al Fòrum

L’any 2004 els titulars feien referència a Barcelona per un fet que inclús algun va equiparar als JJOO del 92. Una gran operació urbanística s’estava portant a terme en una zona descuidada just on inicia el gran traç de la Diagonal per acollir el Fòrum de les cultures. Un llarg seguit d’activitats, exposicions, xerrades, tallers,... sota un universal i actualment molt recurrent propòsit: apropar-nos i fer-nos conèixer altres cultures a casa mateix evitant-nos el exòtic viatge per fer-nos més digestiva la globalització.

Un cop finalitzada l’exposició el gran recinte a sigut l’escenari de festivals musicals, conferències, festes de la Mercè,... Tot i així no es treu de sobre l’atribut desangelat. Tal i com ens van recalcar dimarts cal esperar. Esperar a que tota la zona del voltant prengui vida i que deixi de ser una bossa als límits de la urb. Quan el campus d’enginyeria es traslladi, el nou museu dins el recinte s’acabi i tot el 22@ estigui més avançat poder guanyarà visitants.

Pel que fa el seu caràcter verd el volum del projecte és immens i crec que desconegut per gran part de la població. És una operació que a la llarga durà molts beneficis a la ciutat. Donem-li temps al fòrum, encara és aviat per jutjar.