dissabte, 19 de març del 2011

Torre Baró

El col.lectiu punt 6 ens va fer veure com apropar-nos a la ciutat des de la perspectiva de gènera. Entenen com a gènere: l’edat, el sexe, la raça, la religió… i com depenen de tot plegat cadascú té una manera diferent de percebre l’espai i per tant com a individus unes necessitats que s’ajusten el gènere.

Em va semblar molt interessant el poder millorar un espai tenint en compte d’una manera tant directe el gènera , però alhora vam poder veure amb l’exemple de Torre baró que això només és una part de tot el que afecta a la vida d’un barri o ciutat.

Si comparem el barri de l’eixample amb el polígon de Torre baró es presenten clares diferencies. La més clara ve donada des de l’inici del seu planejament. Bàsicament l’eixample va ser fruit d’un pla urbanístic estudiat i meditat durant molt de temps amb l’objectiu de fer ciutat a diferencia del barri de Torre Baró d’auto-construcció ràpida, situat a la perifèria de Barcelona on directament no va haver-hi cap planejament urbanístic.

Amb tot això vull dir que valoro la perspectiva del col.lectiu punt 6 per millorar els barris existents però més com un punt a tindre en compte des de l’inici del planejament urbanístic. Crec que barris com el de Torre Barró que pateixen una mancança d’infraestructures, una topografia tant marcada i una situació tant complicada versus la ciutat, aquestes intervencions acaben sent petits “parches” en relació a l’esquerda existent.

..