dimarts, 14 de juny del 2011

Plaça Europa, el suposat nou centre de negocis

Plaça Europa és un nou pla on es pretèn fer una millor comunicació entre les dues "bandes" de la Gran Via i crear un nou punt neuràlgic on col.locar les principals empreses i negocis.
Els dos objectius són qüestionables per la forma que s'han dut a terme:
Pel que a la millora de la conexió entre les dues bandes de la Gran Via, la idea general és bona, ja que el fet de crear una plaça subterrant la Gran Via fa que la densitat de vehicles sigui molt menor, però personalment, el projecte de l'urbanista Viaplana no és el més acertat: És una plaça d'unes dimensions grotesques amb una forma el.liptica que no ve al cas, i el tràfic no rodeja la plaça, la parteix en dos corones circulars. Si més no, sembla que l'urbanista no ha tingut en compte el lloc on treballa i simplement ha creat una serie d'espais diferents pel que fa al ús geometritzant.
La idea de crear un nou centre de negocis de Barcelona es bona, ja que l'entrada a una ciutat important fa que sigui un lloc "idoni", ja que és un ll
oc apartat del centre i de l'acomulació, amb un sòl més barat... Però un altre cop, crec que la forma de fer-ho no és la més correcte: Ha acabat siguent un espai d'unes dimensions desproporcionades, sense una bona conexió i on, probablement, costarà que hi vagi a viure o treballar gent perquè no hi ha vida de ciutat, és un cas semblant al Parc del Fòrum. A més, el fet de crear unes inmenses torres firmades per grans arquitectes expresa la "desesperació" per atraure a gent.