diumenge, 1 de maig del 2011

Sudoest Besòs

En uns terrenys agrícoles situats en un extrem de la ciutat de Barcelona es va construir als anys cinquanta el barri del Besòs donant resposta al gran dèficit d’habitatge que hi havia aleshores. Les bones intencions d'entrada junt amb les remodelacions que ha patit (solventant problemes constructius, nous equipaments, buits,...) donen lloc a un barri urbanísticament molt digne.

Es pretenia fer una operació que fugís de la marginalitat que caracteritza els polígons per això es van respectar els traços del pla Cerdà, encara que adaptant-los a la tipologia constructiva (més alçada i espai lliure), connectant el barri amb la ciutat. Avui en dia degut a la arribada del transport públic i el Fòrum encara queda més inserit en Barcelona.

Des d’un principi es va pensar molt en l’espai públic configurant un barri molt més respirable i esponjós que el de Torres Baró. La Rambla Prim és un dels elements potenciadors on s’hi genera activitat i crea un espai verd connectant els dos teixits que separa. També ajuden a donar-li més qualitat la diversitat tipològica creada per la combinació de grans blocs amb petites cases.