dimecres, 13 d’abril del 2011

Contradiccions

El projecte del Fòrum és un dels més ambiciosos i recents de Barcelona; tant per englobar una gran superfície com per afectar a molts àmbits diferents: des de l'urbà, fins a l'empresari, l'industrial, l'ecològic, el tecnològic, etc.
Molts coincideixen en afirmar que el Fòrum és potser un grapat de bones intencions que no es van arribar a dur a la pràctica amb gaire efectivitat. En el que tots estaran d'acord és que en tot cas, no s'ha sabut vendre a la població; de forma que encara avui molts ciutadans de Barcelona no tinguin ni idea del què significa o què hi ha.
En realitat, molts d'ells tampoc saben quina rellevància històrica té el lloc. Durant la guerra civil, el Camp de la Bota (el que avui entenem per Fòrum) era un camp d'afusellament i per tant va esdevenir en una important fosa comuna. El mateix lloc sobre el qual s'ha asfaltat i on avui en dia els joves van a ballar a ritme de música electrònica, on no hi ha cap testimoni del què havia estat aquest lloc, no fa tant temps enrere.